29 Φεβ 2008

Κωλοτούμπες...

Από σκανδαλιάρης έγινε γενναίος πολιτικός άνδρας! Δεν τα λέμε εμείς
Εκεί που έφτυναν τώρα γλύφουν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΡ. έχει δυο προσόντα μοναδικά, απέναντι στους άλλους μεγαλο- "Α-Ρ-Δημοσιογράφους": α) αναδείχθηκε, πάλαι ποτέ, χωρίς υποστήριξη οικονομικών, εκδοτικών ή πολιτικών παραγόντων και β) κάνει, σήμερα, την μοναδική αποκαλυπτική- καταγγελτική εκπομπή στην TV. Δεν έχει μιμηθεί ΚΑΝΕΙΣ ώς τώρα το πλέον επιτυχημένο μοντέλο- συνταγή- "πιλότο" εκπομπής, γιατί, απλούστατα, ο παράγοντας (α) αποκλείει τον (β)! Γι' αυτό ο Τρ. παίζει μόνος του και ...κερδίζει. Οι βαρωνονταβατζήδες δεν ξανακάνουνε ποτέ το λάθος να γιγαντώσουν έναν νέο Τρ. Το "τυρί" της τηλεθέασης (= διαφήμισης = ΤΑ φράγκα) δεν το ξανατρώνε πια.
Ο Τρ. είναι αμόρφωτος και μικρονοϊκός, για επίπεδο ενημέρωσης πάνω από ...Χαρδαβελο-νικολούλη, Καρατζαφερομάγκα, Τραγκαδάγκα και Λιαγκατάνγκα. Δεν είχε, δηλαδή, τα προσόντα να διαχειριστεί τέτοια δύναμη χρήματος, που αλλοτριώνει συνειδήσεις, και φήμης- δόξας, που τρελαίνει. Κι έγινε το νούμερο της φτωχογειτονιάς της Εκάλης και το "φιξαρισμένο" άλογο πάσης μορφής κρατούντων, που όλοι όσοι τον αντιπαθούσαμε, τώρα, τον λυπόμαστε, τον φουκαρά.

Ο Αναστασιάδης είναι και μορφωμένος πάνω από την βάση και έξυπνος του "λίαν καλώς". Μπορεί να διαχειριστεί πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις από την δημοσιογραφική επιτυχία (φράγκα - φήμη), όπως αποδεικνύει το σήμερα. Ο Τρ. ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από την Λ-ΜΑΤ των μεγαλοτζακιών. Ο "Θεμιστοκλής", -όπως τον αποκαλεί ειρωνικά ο Τρ., αλλά, στην ουσία, τον αναβαθμίζει κατά λάθος (μικρονοϊκός), αφού το "Θέμος" είναι υποκοριστικό-, έχει, εδώ και χρόνια Φίλους και όχι, απλώς, γνωστούς, της ελλ. Μπουρζουαζίας. Παίζει στο καρέ του τραπεζιού τους και το σημαντικότερο όλων είναι πως ΚΕΡΔΙΖΕΙ! Τώρα, που έχει γίνει established στο τραπέζι και δεν μπορεί να τον σηκώσει κανείς, ή μη μόνον αν χάσει, κάποιοι από τους "χαρτιά" παίζοντες αποφάσισαν να συνασπισθούν εναντίον του, για να μείνουν τα λεφτά, όπως πάντα μέχρι τώρα, στο "γνωστό-άγνωστο" καρέ τους, ώστε να μην τα πάρει και φύγει και ανοίξει δικό του καρέ με τους υπόλοιπους, που υποστηρίζουν, τώρα, τον Χοντρό, γιατί, αφ' ενός, "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου" και, αφ' ετέρου, γιατί θεωρούν ότι μπορούν να τον δια-χειρισθούν "παικτικώς", οπότε έχει ο καιρός παρτίδες και ο χρόνος γυρίσματα.

Από το τέλος Ιουλίου ξεκίνησε το μοίρασμα των "χαρτιών" αυτής της κρίσιμης παρτίδας. Ο Αναστασιάδης έκανε "call"- "είδε" τα 5 εκ., κάποιος από τους συνασπισμένους σήκωσε το κτύπημα σε 73 εκ., ο Χοντρός τα ξαναείδε και του έγινε ρελάνς σε ρέστα. Τότε, ζήτησε "δικαίωμα". Δεν έχω εικόνα παρακάτω, παίδες. Κρίνοντας, ΟΜΩΣ, από τις τσιρίδες του Τρ., πρέπει να τα έχει "δει". Γιατί ο Θέμος ξεκίνησε με το 40% της κάβας του από τον Τρ. Όσο κέρδιζε, μια χαρά ήταν για τον Τρ. Τώρα, τρέχει και δεν φτάνει. Γιατί, μη περιμένοντας ποτέ (μικρονοϊκός) ότι υπάρχει περίπτωση να τα χάσει όλα ο Θέμος ξαφνικά, έχει ανοιχτεί υπολογίζοντας σαν υφιστάμενο κεφάλαιο τα μέχρι πριν λίγο κέρδη από την παρτίδα. Φωνάζει, πριν ανοίξουν τα φύλλα τους οι παίκτες, ότι τους δίνει πίσω όλα όσα του αναλογούν, αν κερδίσει ο Θέμος, αν του δώσουν αυτοί το μερίδιό του απ' αυτά που κέρδιζε ο Χοντρός, μέχρι πριν τα "ρέστα". Πονηρός ο βλαχάκος! Οι άλλοι, οι συνασπισμένοι, οι καρα-καλτάκες του Κερατά, γελάνε κι ευθυμούν με τον Θύμιο, που έγινε Ευ-ΘΥΜΑκης! Δεν τους απασχολεί η γλάστρα αλλά ο βασιλικός. Το πολύ πολύ να του δώσουν πίσω το αρχικό του κεφάλαιο στην κάβα τού Θεμιστοκλή. "Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι"! Έτσι κι έτσι, θα τα συμψιφήσουν με τους μελλοντικούς μισθούς του, αφού κάποιος απ' αυτούς θα είναι εργοδότης του, μέχρι να μετακομίσει στην αρχοντογειτονιά του ...Αιγίου, ως καμμένο "χαρτί" της λουμπενογειτονιάς της Εκάλης.

ΥΓ. Ότι ο Θέμος, ως παιδί, έχει πλάκα και ο Θεμιστοκλής, ως άνδρας, έχει γυναίκα ωραία, ως Σαλονικιά, και σεμνή, ως ...μη Σαλονικιά, αποδεικνύει ότι "λέει" πολύ περισσότερο απ' όσο αφήνει εντέχνως να φαίνεται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προσόν στην όποια πιάτσα και στο όποιο καρέ, από το να σε έχουν για ψιλο-νούμερο οι πονηροί τού ειρωνικά απαξιωτικού "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα"! Οι έξυπνοι, ακολουθούν άλλο μονοπάτι, που "κόβει δρόμο" και βγάζει σε ξέφωτο: "Δείξε μου την Γυναίκα σου, να σου πω "τι" είσαι".-