11 Ιαν 2009

Δείτε την πραγματικότητα από τα επεισόδια στην Ασκληπιού. Αποκαλυπτικό βίντεο.



To βίντεο το είδαμε στο pressmme με τίτλο: Η γιαγιά ... "κουκουλοφόρος". Εμείς το ανεβάσαμε από το youtube. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού αποτυπώνει την πραγματικότητα όπως ακριβώς την έχουμε περιγράψει στις προηγούμενες αναρτήσεις.

Το βίντεο δείχνει την στιγμή που άνδρες της αστυνομίας επιχειρούν να μπουν στην πολυκατοικία όπου έχουν κρυφτεί πάνω 80 άτομα. Μπροστά στην είσοδο έχουν σχηματίσει ανθρώπινη ασπίδα οι δικηγόροι της "Ομάδας άμεσης βοήθειας" και άλλοι πολίτες για να εμποδίσουν της αστυνομία να προβεί σε προσαγωγές. Μεταξύ αυτών και η ηλικιωμένη κυρία της φωτογραφίας που αναρτήσαμε εδώ.

Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο παρά να προσαγάγει τα άτομα που την εμποδίζουν. Κι έτσι τραβά την ηλικιωμένη κυρία για να περάσει στην κλούβα. Αλλά την τραβούν και οι άλλοι για να μην "πέσει" στα χέρια της αστυνομίας. Τράβα ο ένας τράβα ο άλλος ψιλολιποθύμησε και σωριάστηκε.

Ένα άλλο σημείο που έχει ενδιαφέρον στο βίντεο είναι αυτά που λέει ο κύριος με το καφέ σακάκι και το κασκόλ. Είναι ο ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου ακριβώς δίπλα στην πολυκατοικία. Τα άτομα που μπήκαν μέσα "παρέσυραν" και πολλά πράγματα από το μαγαζί του. Δεν έμεινε κρουασάν για κρουασάν. Έγινε μια ψιλοαπαλλοτρίωση και κάποιες ζημιές αλλά ευτυχώς δεν κάηκε. Ο κύριος λέει στους αστυνομικούς να τους αφήσουν να φύγουν. "Δείτε τι έκαναν στο μαγαζί μου.. Δεν με νοιάζει. Παρτέ εμένα μέσα, αλλά αφήστε τους να φύγουνε". (δείτε στο 2.20 λεπτό) Ξέρει πολύ καλά ότι η αστυνομία δεν είναι κάθε μέρα στη γειτονιά του, οι κουκουλοφόροι όμως είναι ανά πάσα στιγμή εκεί!

Για τη στάση των αστυνομικών και το πόσο ξύλο έριξαν τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: