10 Απρ 2008

Πού είναι ο κ. Σγουρός;;;

Άλλη στάση θα περιμέναμε από τον Χρήστο Ιακώβου. Να βγει ξεκάθαρα και να πει την αλήθεια.. και να αναλάβει τις ευθύνες του. Το ίδιο και ακόμα περισσότερο, περιμέναμε και από τον Γιάννη Σγουρό, τον άνθρωπο που ουσιαστικά έχτισε την άρση βαρών των επιτυχιών. Και επωφελήθηκε όσο κανείς άλλος από αυτές τις επιτυχίες. Κρύφτηκε όμως σαν τον ποντίκι και αφήνει τον Χρήστο Ιακώβου μόνο του στα δύσκολα.
Αυτά που έγραψε ο Φίλιππος Συρίγος στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία περιγράφουν την αλήθεια όπως ακριβώς έχει:"Αυτοί οι δύο είναι τα κομβικά πρόσωπα στην όλη ιστορία, αυτοί έφτιαξαν το λεγόμενο θαύμα της άρσης βαρών, αυτοί πρέπει από κοινού σήμερα να λογοδοτήσουν. Και πολύ περισσότερο ο Σγουρός, γιατί εντάξει, ο Ιακώβου έβαλε την τεχνογνωσία και το γλυκό του πρόσωπο, που είχε μεγάλη πέραση προς τα έξω. Αλλά ο Σγουρός έβαλε και κυρίως εισέπραξε, ως επιβράβευση, πολλά περισσότερα.
Ποια ήταν, λοιπόν, η διαδρομή; Στρατολόγηση αθλητών από την Αλβανία και τις τέως σοβιετικές δημοκρατίες, ελληνοποιήσεις, βαφτίσια, εκδόσεις διαβατηρίων και στενές σχέσεις με την πολιτική ηγεσία -κυρίως του ΠΑΣΟΚ- που εξασφάλιζαν ελευθερία κινήσεων, και κάλυψη, όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.
Και από την άλλη, μια προσωπική εκτόξευση άνευ προηγουμένου, καθώς από ταπεινός υπάλληλος της άλλοτε Τράπεζας Πίστεως, ο Γιάννης Σγουρός έγινε μέλος της ΕΟΕ, γενικός γραμματέας Αθλητισμού, δύο φορές νομάρχης Αθηνών και γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Σήμερα, λοιπόν, είναι αστείο να βάζει διαχωριστικές γραμμές, για να υπεραμυνθεί του έργου του. Οι μάσκες έπεσαν..."