14 Μαρ 2008

Με 40 εκ. ευρώ ο Μπόμπολας ...βρήκε το Πρώτο Θέμα

Όπως κυκλοφόρησε από χθες αργά το απόγευμα η πώληση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στην πλευρά Μπόμπολα (Πήγασος) είναι οριστική.
Σύμφωνα με το reporter.gr "οι υπογραφές θα μπουν σήμερα (Πέμπτη) ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα - εκτός απροόπτου. Η συνολική αποτίμηση της εφημερίδας πλησιάζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το ποσόν που θα εισπράξουν οι τρείς μέτοχοι, δηλαδή οι κύριοι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Θέμος Αναστασιάδης και Τάσσος Καραμήτσος θα καθοριστεί από ένα σχετικά σύνθετο σχήμα, αφού η Πήγασος θα αναλάβει και το βάρος μέρους του δανείου της εφημερίδας στην τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θα αποχωρήσει από την εφημερίδα, αλλά οι κύριοι Αναστασιάδης και Καραμήτσος θα συνεχίσουν να την διευθύνουν. Η συμφωνία προβλέπει ότι η διεύθυνση της εφημερίδας θα είναι ανεξάρτητη".
Σύμφωνα με το ΑΝΤΙweblog "ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πούλησε το 40% των μετοχών του, ο Αναστασιάδης το 20% και ο Καραμήτσος το 10%''. Σύνολο 70% στον Μπόμπολα.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος όπως έχει ανακοινώσει, θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα τη λειτουργία της ηλεκτρονικής ζούγκλας (zougla.gr) με την προοπτική από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να βγει στα περίπτερα και η έντυπη Ζούγκλα (εβδομαδιαία). Τελικά όπως είπε ο ίδιος χθες στην εκπομπή του στο Άλτερ, στη συμφωνία πώλησης των μετοχών στην πλευρά Μπόμπολα, περιλαμβάνεται και ο όρος να μην προχωρήσει για έναν χρόνο στην έκδοση δικής του εφημερίδας. "Μετά από έναν χρόνο, αν με εμπνεύσουν οι τότε συνέταιροί μου, γιατί όχι..." συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: