14 Μαρ 2008

Όσο πούλησαν στους εαυτούς τους, τόσο πούλησαν και στον Μπόμπολα...(;)


Το απόσπασμα αριστερά, είναι από το συμφωνητικό που είχαν υπογράψει οι τρεις συνέταιροι (Μάκης-Θέμος-Τάσος) στις 22 Νοεμβρίου 2007, με το οποίο πωλούσαν τις μετοχές (ως οι μόνοι μέτοχοι) της εταιρείας ''Πρώτο Θέμα εκδοτική'', στη νέα εταιρεία ''Αναπτυξιακή Μέσων Ενημέρωσης Α.Ε.'' που συνέστησαν οι ίδιοι. Στο απόσπασμα φαίνεται καθαρά το ποσό αποτίμησης (για το 100%) των μετοχών που πωλούν στους... εαυτούς τους και το ποσό που αναλογεί στον καθένα (για το 40%-40%-20% αντίστοιχα). Το συγκεκριμένο συμφωνητικό είχε αποκαλύψει το thefirstpost.
Για την πώληση στον Μπόμπολα το mediablog γράφει: "Αυτό που προκαλεί εντύπωση βέβαια είναι τα ποσά που ανακοινώθηκαν (12.780.000 € για το 70% των μετοχών), τα οποία είναι πολύ λιγότερα, από αυτά που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες (15-20 εκ. € για το 40%) και δεν έχουν καμία σχέση με την αποτίμηση της αξίας της εταιρίας που είχε γίνει πρόσφατα και υπολογιζόταν μεταξύ 30 - 40 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια, αυτό το ποσό βασίζεται στην προηγούμενη πώληση της εφημερίδας από τους τρεις συνεκδότες στην εταιρία που είχαν συστήσει οι ίδιοι ονόματι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και είχαν μεταβιβάσει το 100% των μετοχών τους.
Όταν έσκασε η βόμβα πάντως, ο Θέμος Αναστασιάδης είχε πει ότι σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις με επιχειρηματίες, το μερίδιο του (40%) αποτιμούνταν περί τα 25 εκ €, ενώ και ο Τριανταφυλλόπουλος υπολόγιζε το μερίδιο του περί τα 20.000.000. Στην Ελλάδα είμαστε βέβαια, οπότε ότι δηλώσεις είσαι…".

Δεν υπάρχουν σχόλια: