19 Μαρ 2008

Θα μας τρελλάνουν τα κόμματα; Κοροϊδεύουν τον κόσμο για τα ασφαλιστικά ταμεία!! Όλοι συμφωνούν στις ενοποιήσεις!!!

Μέχρι χθες είχαμε πιστέψει κι εμείς ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος με τις συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Φωνάζαμε κάτω τα χέρια από τα ταμεία... Βλέπαμε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΚΚΕ να συμπαραστέκονται στον αγώνα των απεργών να διατηρήσουν ανεξάρτητα τα ταμεία τους. Κατά των ενοποιήσεων!
Μέχρι που είδαμε χθες τις προτάσεις του Αλαβάνου - ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.
Τι είπε ο άνθρωπος Αλαβάνος: Πρότεινε την ενοποίηση όλων των ταμείων σε τρία (μισθωτών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων)!!!! (η Ν.Δ. τα κάνει 13)

Ρίξαμε μια ματιά και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ να δούμε τη προτείνει για το ασφαλιστικό. Τρίβαμε τα μάτια μας διαβάζοντας επί λέξει από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ: Προώθηση της ενοποίησης των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης με στόχο να οδηγηθούμε σταδιακά σε τρία Ταμεία, ομαδοποίηση των επικουρικών, ενθάρρυνση των επαγγελματικών Ταμείων!!!! (η Ν.Δ. τα κάνει 13)

Για το ΚΚΕ δεν βρήκαμε συγκεκριμένες προτάσεις αλλά ακούγοντας έναν εκπρόσωπό του στην εκπομπή του Χατζηνικολάου είπε ότι το ασφαλιστικό μπορεί να λυθεί μόνο αν καταρρεύσει ο καπιταλισμός.
Οπότε υποθέτουμε ότι στην δικτατορία του προλεταριάτου δεν θα υπάρχουν διακρίσεις και όλοι οι εργαζόμενοι θα παίρνουν την ίδια σύνταξη. Επομένως ένα ταμείο για όλους... !!!! (η ερμηνεία δική μας)

Συμπέρασμα: Όλοι μας δουλεύουν ψηλό γαζί... Όλα γίνονται για τα κουκιά, τα ψηφαλάκια.. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η λύση στο ασφαλιστικό είναι η ενοποίηση των ταμείων. Τώρα αν θα γίνουν 23, 13 ή 3 έχει σημασία;;; Αλλά σαν κότες οι γίγαντες της πολιτικής , που το μόνο που ξέρουν είναι να χαϊδεύουν αυτιά , δεν έχουν τα αρχίδια να τα πουν ευθέως. Να πουν κύριοι δημοσιογράφοι μαζι σας είμαστε στον αγώνα σας αλλά το ταμείο σας πρέπει να συγχωνευθεί, κι εσας κύριοι δικηγόροι κι εσάς κύριοι της ΔΕΗ και σας όλων των άλλων... Γιατί κλάνουν μέντες ; Και καλά ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας δεν περιμένει κανείς σοβαρότητα, γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους στο πολιτικό σύστημα, να γαβγίζουν. Εσείς κύριοι του ΠΑΣΟΚ;;; Εσυ ρε Γιώργο, που αύριο θα έρθει η σειρά σου να γίνεις πρωθυπουργός τι φίδια πουλάς στον κόσμο. Κάνε αντιπολίτευση, ξέσκισε την Ν.Δ., πες για τα όρια ηλικίας αλλά πες και την αλήθεια...

Πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό εδώ (στην ενότητα ''Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος...''). Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για ασφαλιστικό εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: