26 Μαρ 2008

Και κλάμα ο Αλέκος....

Η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, περισσότερο αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλαβάνο παρά τη Νέα Δημοκρατία. Ο Αλέκος περίμενε σήμερα να παίξει μπάλα μόνος του με την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νόμιζε ότι εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην πολιτική και κομματική αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό θα κέρδιζε πόντους και θα μονοπωλούσε την επικαιρότητα.
Τελικά του ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε... από τον Παπανδρέου. Ο οποίος έκανε κίνηση ματ στρέφοντας πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και ρίχνοντας το θέμα Αλαβάνου σε δεύτερη μοίρα. Η αντίδραση του Αλαβάνου όταν του είπαν για την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ (απάντησε λέγοντας: καλώς τα παιδιά), είναι χαρακτηριστική του αιφνιδιασμού, της ταραχής αλλά και της δυσαρέσκειας που ένιωσε εκείνη την στιγμή.

Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε και πάλι ότι ο Παπανδρέου κάνει λάθος να συναγωνίζεται με τον Αλαβάνο για την πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση. Σκοπός του δεν πρέπει να είναι πώς θα κερδίσει τις εντυπώσεις έναντι του Συνασπισμού, αλλά πώς θα ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση και πώς θα πείσει τον λαό ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί σοβαρή πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: