20 Μαρ 2008

Ο Πάγκαλος, η Αριστερά κι ο Τσίπρας... Έχει άδικο;

Αφού το ΠΑΣΟΚ εδέησε και ανέβασε στο site του τις ομιλίες από το Συνέδριο, παραθέτουμε δύο αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος και τα οποία αφορούν την συζήτηση που γίνεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη "στροφή προς τα αριστερά" και τον Αλέξη Τσίπρα.
"Ακούω επίσης ότι πρέπει να πάμε αριστερά. Πολύ μ' ενδιαφέρει αυτό. Αλλά τι θα πει «πάμε πιο αριστερά;» Τι έκανε η Αριστερά στην ιστορία της Ελλάδας, της Ευρώπης και τι κάνει συνήθως; Εθνικοποιεί η Αριστερά. Προτείνουμε αύξηση του ελέγχου του κράτους πάνω στην οικονομία; Αυτή είναι μια πρόταση την οποία οφείλω να τη σεβαστώ και να συζητήσω σοβαρά. Το προτείνει κανείς; Προτείνουμε αύξηση του ελέγχου του κράτους πάνω στην ιδιωτική οικονομία, περαιτέρω έλεγχο, περαιτέρω γραφειοκρατία; Αυτό κάνει συνήθως η Αριστερά όπου επιβάλλεται. Προτείνουμε αύξηση της φορολογίας για μεγαλύτερη κοινωνική αναδιανομή; Εκτός αν προτείνουμε κοινωνική αναδιανομή χωρίς λεφτά, με υποσχέσεις και με χρέη.
Αν το προτείνουμε, να το προτείνουμε και να το προτείνουμε συγκεκριμένα, όπως έκανε ο Πρόεδρος στην ομιλία του που δήλωσε σαφώς ποιους θα φορολογήσουμε και πού θα πάνε τα λεφτά. Αυτό είναι αριστερή πρόταση. Η επίκληση της Αριστεράς γενικά είναι μπουρδολογία, είναι δημαγωγία.".

"...από την άλλη πλευρά, το 1/3 της κοινωνίας μένει στο περιθώριο. Αυτοί που δε μπορούν γιατί δεν έχουν τις δυνατότητες ν' ακολουθήσουν τον ταχύτερο ρυθμό, απομονώνονται, περιθωριοποιούνται και δεν βλέπουν ποια διαφορά θα ήταν η επιλογή ανάμεσα στο ένα και το άλλο κόμμα εξουσίας και έτσι επιλέγουν την ψήφο διαμαρτυρίας, την αδιέξοδο ψήφο. Αυτή που δεν λέει τι θα κάνεις αύριο, λέει απλώς πως θα τα διαλύσεις σήμερα.
Και αν ήταν σήμερα ο φίλος μου ο Τσίπρας - με τον οποίο περάσαμε τόσο ωραία χτες - θα του θύμιζα αυτή του τη φράση και θα του ζητούσα να μου την εξηγήσει. Όσο μεγαλύτερη φασαρία γίνεται, τόσο πιο ωραία είναι η κατάσταση! Αυτός είναι ο στόχος ενός πολιτικού σχηματισμού; Να τα κάνουμε όλα μπάχαλο; Και τι θα βάλουμε στη θέση; Γιατί η κα Παπαρήγα, ξέρει τι θα βάλει στη θέση της διαλυμένης ελληνικής κοινωνίας, αν καταφέρει να τη διαλύσει. Ξέρει το καθεστώς στο οποίο πιστεύει και πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει. Από εκεί και πέρα όμως τι κάνουμε οι υπόλοιποι, όσοι δεν πιστεύουμε στη δικτατορία του προλεταριάτου, στη μυστική πολιτική Αστυνομία, στη λογοκρισία του Τύπου; Όσοι δηλαδή πιστεύουμε στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ελεύθερη οικονομία.
Εμείς, οι άλλοι πρέπει να βρούμε μια διέξοδο, η οποία θα ενώσει το λαό γύρω από νέους στόχους. Δεν έχει νόημα να είμαστε εδώ όλοι υπόδουλοι μιας αγωνιώδους αναζήτησης της νομής και διανομής της εξουσίας, με το ένα μάτι στις δημοσκοπήσεις και με το όνειρό μας που μπορεί να είναι απλώς να φύγουν αυτοί να 'ρθούμε εμείς, να τους διώξουμε από τη θέση που κατέχουν και να τους προκαταλάβουμε εμείς.
Πιστεύετε ότι αυτό δεν μας φαίνεται σε μερικές περιπτώσεις; Και ότι ο λαός δεν μας παίρνει χαμπάρι, ότι διεκδικούν ορισμένοι από εμάς την εξουσία, για την εξουσία και όχι γιατί έχουν καταλήξει σε ένα άλλο στόχο; Ένα βήμα μπροστά για την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!